Semesterfiraren 

Sommaren är äntligen här och semestern står för dörren. För många medarbetare väntar långa dagar i solen, välförtjänt ledighet i hängmattan och socialt, men distanserat umgänge med familj och vänner. Sommaren är även en tid då alkoholkonsumtionen ökar. 

Visste du att näst intill varannan svensk i åldern 35-54 drack alkohol 3-4 gånger i veckan eller oftare under semestern förra året, enligt en SIFO-undersökning?

En ökad alkoholkonsumtion under semestern kan handla om att medarbetaren vill varva ner. Det är svårt att avgöra när riskbruk övergår till ett missbruk. Därför är det viktigt att du som chef är lyhörd och uppmärksam, kanske lite extra i just sommartider.

Behöver ni hjälp med att granska eller revidera alkohol- och drogpolicy? Vi fixar det!

Anmäl intresse nedan för granskning eller revidering av er policy med återkoppling efter semestern.


Några tips att tänka på i din roll som chef

 Se till att företaget har en tydlig alkohol- och drogpolicy med medföljande handlingsplan. Gör den känd och lättillgänglig för dina medarbetare.

 Var uppmärksam på tidiga signaler och förändrade/avvikande beteenden och våga ta upp frågan med medarbetaren.

 Om du misstänker att medarbetaren är alkohol- eller drogpåverkad vänta inte utan agera direkt. Ett första samtal med medarbetaren behöver ske även om det kan vara tufft och utmanande.

Agera inte expert. Det ligger inte i din roll som chef att avgöra om medarbetaren har alkoholproblem eller ej. Ta därför stöd externt av Alna, Företagshälsovården eller annan lämplig aktör.

 Involvera HR i ett tidigt skede om sådan finns. 

Enkelt & Engagerat