Presentation av professionell Providing Konsult

“Nu vet vi ju att vi alla kan förändra vårt beteende och agerande i rasande fart”

  Therese Grip

Presentation av professionell Providing Konsult – Therese Grip

PeopleProvide kommer varje månad att lyfta fram någon av våra duktiga konsulter som kommer att berätta lite om sin roll, om hur det är att vara konsult och lite om vilka frågor som är viktiga just nu, inom HR framöver.

 

Therese Grip är utnämnd till månadens professionella Providing Konsult med följande motivering: Kompetent, som får saker att hända. Navigerar smart och smidigt samt sätter sig in snabbt i alla olika slag av organisationer. Therese, levererar alltid på en mycket hög professionell nivå, som ger våra kunder extra trygghet. 

 

Berätta lite om dig själv 

Min bakgrund är inom Human Resources och beteendevetenskap. Har haft olika linjeroller inom HR samt arbetat som seniorkonsult under många år. Utveckling (Learning & Development) är en röd tråd i de jobb och uppdrag jag haft. Startade eget för ett år sedan och arbetar både som underkonsult och i egna uppdrag. 

Vad har du för relation till oss på PeopleProvide? 

Fick kontakt med er via mitt nätverk. Efter ett par möten med er, så fick jag senare även en förfrågan om ett underkonsultuppdrag. Nu har vi samarbetat i snart ett år.

Vad har du för uppdrag idag? 

Jag är främst inne i Learning & Developmentuppdrag. Jag hjälper en kund inom ”den nya detaljhandeln” dvs inom logistik och lager med att utveckla kultur, ledningsgruppen, ledare och medarbetare. Jag har tidigare haft projekt som innebär att hjälpa kunder förbättra deras kundupplevelse, kompetens som jag nu bär med mig in i detta uppdrag. Parallellt med detta uppdrag hjälper jag en annan kund med en konkret utbildningsinsats inom den internationella försäkringsbranschen. 

 

Vad är det bästa med att vara konsult? 

Att få jobba inom många olika branscher, med intressanta uppdrag och engagerande kunder/kollegor. Jag känner verkligen att jag gör skillnad och bidrar. Det är en av mina viktigaste drivkrafter. Något jag också tycker är viktigt att lära mig något nytt varje dag, det gör jag verkligen som konsult.

 

Vad finns det för utmaningar för dig som konsult? 

Tänker att många konsulter idag är påverkade av omvärlden och vad som pågår. Jag är inte undantagen detta. Annars är det ju alltid att balansera uppdrag med affärsutveckling, nätverkande, sälj och egen utveckling.

Vilka kvalitéer och kompetenser är viktiga för dig för att bli en bra konsult? 

 

  • Vara nyfiken och intresserad av vad som händer i omvärlden dvs ständigt jobba med sitt eget lärande.
  • Kunna förstå och utgå ifrån kundens behov.
  • Ha expertkunskap inom sitt sakområde.
  • Kunna bygga relationer.
  • Snabbt kunna sätta sig in i olika situationer.
  • Enkel kommunikation, både i möten och i presentationer.
  • Sälj.

 

 

Vilka områden tror du kommer vara extra viktiga inom HR framöver?

Learnability kanske inte kommer som en överraskning att jag lyfter fram. Vi är ju alla inne i en enda stor läroprocess för tillfället. Hur kan vi använda det vi har lärt oss nu och föra över det till andra områden? Nu vet vi ju att vi alla kan förändra vårt beteende och agerande i rasande fart.

 

Mats Guting är People & Area Manager Interim, om du är intresserad av att bli interim konsult inom HR eller själv behöver en interimkonsult får du gärna kontakta honom genom att klicka dig vidare ovan.