Presentation av professionell Providing Konsult

“En viktig fråga är hur arbetsgivaren skall möta och hantera den snabba förändringen som sker på arbetsmarknaden med gigekonomin”

  Kim Friberg

Presentation av professionell Providing Konsult – Kim Friberg

PeopleProvide kommer varje månad att lyfta fram någon av våra duktiga konsulter som kommer att berätta lite om sin roll, om hur det är att vara konsult och lite om vilka frågor som är viktiga just nu samt inom HR framöver.

 

Kim Friberg är utnämnd till månadens professionella Providing Konsult med följande motivering: Stabil, lugn och pålitlig är tre ord som beskriver Kim väl. Kim är förtroendeingivande och skapar därav en trygghet till sina kunder och partners. Han arbetar konsekvent och målinriktat och bidrar på så vis med sin expertkompetens till berörda verksamheter.

 

Berätta lite om dig själv 

 

Tredje generationen stockholmare bosatt på södersidan. Pappa, stolt morfar och passionerad fotbollsälskare. Uppväxt i hästfamilj och lärde mig rida innan jag kunde cykla. Arbetat med personal- och ledarskapsfrågor i över 25 år.

Vad har du för relation till oss på PeopleProvide? 

Jag arbetar som interimskonsult hos PeopleProvide sedan januari 2019. Har också haft tidigare kontakter med PeopleProvide som beställare – i en tidigare anställning hos Lernia, där jag arbetade som Head of HR Operations & HR Legal, hjälpte PeopleProvide mig med rekryteringar och konsultlösningar till ett flertal HR-positioner.

Vad har du för uppdrag idag? 

Jag arbetar med arbetsrättsfrågor på WSP, ett internationellt teknikkonsultföretag. Ett jättespännande uppdrag där jag haft förmånen att få arbeta både med verksamhetsutvecklingsfrågor och rådgivning inom arbetsrättsområdet.

Vad är det bästa med att vara konsult? 

Förmånen och friheten att kunna växla mellan nya branscher och verksamhetsgrenar. Detta ger hela tiden nya perspektiv och lärande. Jag gillar också när sådan erfarenhet kan göra skillnad ute hos kunden genom ett utifrån-och-in perspektiv på utmanande verksamhetsfrågor.

Vad finns det för utmaningar för dig som konsult? 

Som konsult är det viktig att kunna hantera en kort startsträcka på ett nytt uppdrag. Detta innebär ibland begränsad eller ingen introduktion alls. I uppdrag med många kontaktytor och högre komplexitet kan dessa förutsättningar bli väldigt utmanade.

Vilka kvalitéer och kompetenser är viktiga för dig för att bli en bra konsult? 

Grunden är alltid att jag som konsult har rätt baskompetens för uppdraget. Därtill behöver jag ha ett mycket gott självledarskap och kommunikativ förmåga. Egenskaper som flexibilitet och lyhördhet tycker jag också är viktigt att ha för att lyckas som konsult.

 

Vilka områden tror du kommer vara extra viktiga inom HR framöver?

En viktig fråga är hur arbetsgivaren skall möta och hantera den snabba förändringen som sker på arbetsmarknaden med gigekonomin. Gruppen egenanställda och uppdragstagare kommer sannolikt att öka avsevärt och med detta kommer även HR:s ansvarsområden och erbjudanden att behöver anpassas över hela värdekedjan.

 

En annan utmaning är att hantera den framtida ökningen av distansarbete. Här finns stora utmaningar kopplat till att leda på distans samt hur man uppfyller arbetsmiljöansvaret vid hemmaarbete.

 

Mats Guting är People & Area Manager Interim, får du gärna kontakta honom genom att klicka dig vidare ovan om du behöver en interimkonsult inom HR.