Hur säger man nej utan att göra sig själv omöjlig?

Anna Möller, People & Development Manager på PeopleProvide, svarar:

 

– Du behöver inte säga nej. Att säga nej är tråkigt! Om man känner att man har argument för ett nej, kan det vara så att jag vet mer än de andra i gruppen.

Om jag då ger de andra i gruppen insikt och förståelse för mina argument, då behöver jag inte säga nej. Jag anger i stället skälen till varför det är svårt eller omöjligt att säga ja. Man kan alltså formulera det på annat sätt.

Jag låter dem ­argumentera för sin idé. Därefter ger jag argument och kunskap från mitt perspektiv för att skapa förståelse – och utan att säga nej. Då lyfter man kunskapsnivån i hela gruppen så glappet blir mindre än det som finns mellan ett ›ja‹ och ett ›nej‹.

Sedan betyder inte det att det alltid blir konsensus, men man ­minskar klyftan. Framför allt håller man diskussionen så objektiv som möjligt för att uppmuntra framtida förslag. Sedan kan det vara så att man inte tycker likadant, men då är det så.

Kommentera gärna Sveriges HR-förenings inlägg på Linkedin!

 

Tycker du att detta låter spännande?

Håll dig uppdaterad om våra webinars genom att skriva upp dig på vår e-postlista. Då missar du aldrig ett webinar eller event!

Håll mig uppdaterad! ›