Blogginlägg: Erfarenhet ger framgång för arbetsgivaren!

HR är en profession som stärks betydligt med åren. Med många års erfarenhet bidrar HR- på ledningsgruppsmötet som en strategisk affärspartner som bidrar till hela företagets framgångar. Marie Förborgen är en av dem som med bred erfarenhet bidrar till att HR-transformationen sker. På riktigt.

Marie Förborgen, HR Director, Head of Strategy och Business Development på Ramboll Water, är utbildad inom och har arbetat med HR i 23 år. Hennes spaning är att HR står inför ännu ett paradigmskifte, en spännande resa där HR blir affärsnära och proaktivt på riktigt, inte bara i ord utan även i handling. För även om många talar om att HR är strategiskt viktigt är det fortfarande många som arbetar förhållandevist traditionellt.

Den resan kommer att ledas av personer med kompetens och erfarenhet av HR-arbete, personer som kan gå in i ledningsgruppen och ta plats som en strategisk affärspartner med förståelse för verksamheten och affären.

 

Erfarenhet ger hållbara lösningar

Med många års erfarenhet arbetar Marie Förborgens hjärna snabbt vilket gör det enklare att förstå problematiken och föreslå en lösning på utmaningen som diskuteras.

Mina idéer har givetvis mer tyngd idag. De vilar på en erfarenhet och kunskapsbredd som jag inte hade tidigare, så vägen till mål bjuder inte på lika många överraskningar. Men varje situation är ny och bör behandlas med lika mycket nyfikenhet som erfarenhet, säger hon.

Vägen till målet är sällan rak och planen fungerar inte hela vägen in i mål. Vis av erfarenhet vet Marie att det inte alltid blir som man tänkt sig, men hon är trygg i vetskapen om att det kommer att bli rätt bra ändå.

 Vi gör en plan som sedan möter verkligheten och då behöver den anpassas. Hur gör vi för att komma framåt? Vi kommer inte alltid att lyckas men vi behöver modet att gå framåt, säger Marie.

På pappret är det mesta ganska lätt, det är när planen möter verkligheten som utmaningarna kommer.

 Jag har lång erfarenhet men jag vet inte allt. Jag gör fortfarande fel och då ber jag om ursäkt för det. Det är lättare nu, när jag står på en stadig grund, även i andras syn på mig. Sannolikt kommer vi att göra så många fler saker rätt än fel, den vetskapen kommer med erfarenhet och när jag bjuder på mina misstag kan andra känna sig tryggare i sitt arbete, säger hon.

 

Bred erfarenhet

Marie Förborgen studerade Human resourses på Lunds universitet och tog examen 1997.

Jag var intresserad av och bra på det mesta, så jag blev generalist. Jag är engagerad i mitt jobb, arbetar hårt och säger ja till nya utmaningar. Det gör att jag har varit med i många spännande projekt, dessutom har jag arbetat både inom försäljning och som konsultchef, säger hon.

 

 

Jag är inte bara en HR-person som ser på saker från min HR-vinkel. Jag har också närmat mig månadens slut och hanterat oron för att inte nå försäljningssiffrorna, jag vet hur svårt det kan vara att leda konsulter som arbetar mest ute hos kund. Det ger givetvis en helt annan förståelse och ett starkare samarbete, säger Marie.

 

Alla är olika

Det är lätt att utgå från att alla fungerar som du, ser på världen såsom du gör och fungerar på samma sätt som du. Men så är det inte. Genom att vara nyfiken på och granska sina fördomar och fråga andra om saker man inte förstår blir den komplexa världen tydligare och planerna mer inkluderande.

 

Rakt och ärligt samarbete

Jag är rak och ärlig och det går snabbt. Jag detaljstyr inte, men ber mina medarbetare vara tydliga med vad de behöver från mig för att prestera på topp. Tankeöverföring fungerar dåligt och därför behöver vi vara ärliga med vad vi behöver av varandra för att vi ska kunna arbeta på bästa sätt ihop. Det blir man bättre och bättre på med åren.

 

Mångfald

Men det räcker inte att förstå att människor är olika. Agerar man på en marknad som präglas av mångfald kan inte organisationen vara homogen. Medarbetarna behöver spegla samhället och marknaden den agerar på.

Det här är svårt för många organisationer även om det är medvetna om vilken potential det finns i att lyckas. HR kan vara den strategiska affärspartner som ser till att organisationen lyckas. Men bara om vi förstår företagets verksamhet, affärer och marknad. Bara om vi är en betrodd strategisk affärspartner som talar för verksamhetens bästa och inte enbart utifrån HR-perspektivet.

Enligt Marie är HR ett av de roligaste och mest utvecklande arbeten man kan ha. Det är ständigt utvecklande. Sitt gråa hår ser hon mest som en fördel som ger trygghet och pondus i sin HR roll.

Många års erfarenhet är en framgångsfaktor inom HR-professionen. Organisationer, människor och situationer är alltid unika men med ålder och erfarenhet stärks förmågan att stärka företaget på bästa sätt, genom att ge medarbetarna de bästa förutsättningar de kan få för att lösa uppgiften.